2013. május 15., szerda

Kínai kelbe göngyölt csirkemell chimichurri mártással -"Fő az egészség"

Felkérést kaptam Bettytől, a Paleokonyha a Vízilóhoz blog szerzőjétől, hogy csatlakozzam a "Fő az egészség!" mozgalomhoz. Köszönöm. :)




















Mindenki mást gondol arról hogy mi az egészséges étel. Számomra a paleolit táplálkozás az, de nagyon tisztelek mindenkit aki törekszik az egészségre, fittségre, jó életminőségre, utánaolvas, figyel, kipróbál dolgokat és családját, barátait is az egészséges életmód felé terelgeti.
Gombamód megszaporodtak a paleolit blogok, közösségek, fórumok - és szerencsére a paleo webshopok, éttermek, menük, termékek - amink én rendkívül örülök, mert többé már nem érzem UFO-nak magam: SOKAN VAGYUNK!!! Hihetetlen lelkesedés, összefogás, segíteni akarás sugárzik ezekből az új közösségekből és finomabbnál-finomabb egészséges ételek születnek.

Mindenképpen paleolit táplálkozásról író bloggereket szeretnék felkérni a mozgalom folytatására. Rendszeresen követem őket (még ha némelyikül el-el tünedezik hosszabb-rövidebb időre - amit megértek, mert nem csak az internetezésről szól az élet :)  ):

Éva:   http://hangoskodo.blogspot.com/
Éva:   http://paleolitania.blogspot.com/
          http://csipetfalat.blogspot.com/

A továbbítás természetesen nem kötelező, de ha jónak tartod a kezdeményezést, ha szívesen készítesz egészséges ételeket és teszel az egészséged érdekében, akkor add tovább!
A szabályok:
  1. Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt blogodra, vagy honlapodra -a mozgalom logójával együtt- amit egészséges, vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
  2. Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.
  3. A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.
  4. A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben, vagy e-mailben.

És végül a recept:
Kínai kelbe göngyölt csirkemell chimichurri mártással:

Hozzávalók a tekercshez (6 db ~ 2 adag):
fél csirkemell
6 db kínai kel levél
3 evőkanál oliva olaj
szerecsendió


A csirkemellet vékony szeletekre (6 db) vágjuk, bedörzsöljük sóval és szerecsendióval.
A kel-leveleket leforrázzuk (csak hogy könnyen feltekerhető legyen).
Egyenként a kel-levelekre fektetjük a hússzeleteket és feltekerjük. Kevés olivaolajon, serpenyőben megsütjük. Körülbell 20 perc. Félidőben fordítsuk meg. Víz nem kell alá, a kel és a hús elég sok levet ereszt. Tálalás előtt szeleteljük fel a tekercseket.


Hozzávalók a chimichurri mártáshoz:
Ez egy argentín eredetű mártás, rengeteg fajtája létezik.Nagyon feldobja az ételt. Ki ne hagyd!!!
4 szál petrezselyem (saját termesztés -Tessék irigykedni! :) )
5-6 levélke friss oregánó (saját termesztés)
5-6 levélke friss majoranna (saját termesztés)
3 levél friss citromfű (saját termesztés)
1 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál oliva olaj
1 teáskanál citromlé

őrölt feketebors

A fűszernövénykéket késsel apróra vagdaljuk. Egy kis tálkában összekeverjük az olivaolajjal, apróra vágott fokhagymával, citromlével, sóval, borssal. Tálaláskor a tekercs mellé kanalazzuk. Nagyon jó!




Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!

    Szeretnék csatlakozni a mozgalomhoz, mi is paleok vagyunk tavaly óta, mind a 6-an mert, hogy 4 csemeténkkel ennyien vagyunk :-), a váltásunkról a receptjeimről február óta blogot is vezetek itt http://otletvar.blogspot.hu/. Tudnál, tehát tájékoztatni a csatlakozás módjáról, feltételeiről!

    Köszönöm válaszod!

    Szép napot

    Andi (mert hogy druszák is vagyunk :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andi!

      Nagyon jó olyan családokról hallani, mint a Tiétek: sok gyerkőc, egészséges életmód felé elkötelezett szülők. :) Meg fogom nézni a blogodat. Csak így tovább!
      A "Fő az egészség" mozgalomhoz én meghívással csatlakoztam. Ha ebben a posztban lévő paradicsomos képre kattintasz, az elnavigál Téged a "Fő az egészség" mozgalom kezdeményezőinek oldalára és ott felveheted velük a kapcsolatot.

      Kíváncsi lennék Ti miért kezdtetek paleolit táplálkozásba. Ha van kedved / időd légy szíves írd meg nekem itt van emailben (paleoandrea@hotmail.com).

      További jó paleózást!

      Üdv,

      Andrea

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...